Hírek

2008.07.21. 08:22

Körhintabaleset a töki falunapon

A rendőrök megkezdték a helyszínelést, a nyomok rögzítését és az adatgyűjtést a töki falunapon vasárnap megsérült körhinta környezetében, s éppen most hallgatják ki a szerkezet üzemeltetőjét – közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

MTI

A rendőrség műszaki szakértőjét is a helyszínre várják - tette hozzá Bényi Mónika. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese, Golopencza Pál az MTI-nek elmondta: a 17 sérült - akik között négy súlyos sérült van - mindegyikét kórházba vitték, s összesen négy budapesti intézménybe szállították őket. Kilenc mentőautó érkezett a helyszínre, kettőt közülük a szomszédos Fejér megyéből vezényeltek át.

A körhinta két tartókonzolja a rossz hegesztésnél tört el - jelentette korábban az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A körhinta ülései űrhajókat formázó kabinokban helyezkedtek el, amelyek hossztengelyük körül is mozogtak a gyorsulás hatására. A kabinok a forgás legalacsonyabb pontján menet közben belecsapódtak a körhinta színpadi részébe, s a törött konzolokon lévő kabinok némelyike még most is fejjel lefelé áll a színpadba ékelődve - jelentette a távirati iroda tudósítója.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva