Hírek

2008.07.31. 17:42

Közel 700 millióval tartozik a két legnagyobb adós

Főként kereskedelmi és számítástechnikai cégek találhatók az adóhivatal legfrissebb „szégyentábláján”, de jócskán akad a „bűnös” vállalatok között hulladékhasznosító, illetve vagyonvédelmi társaság is.

M. S.

Az APEH csütörtökön tette közzé azoknak a vállalkozásoknak, illetve magánszemélyeknek a listáját, amelyek, illetve akik száz-, illetve tízmillió forintnál nagyobb adóhátralékot halmoztak fel. A listából kiderül, hogy magánszemélyek is össze tudnak hozni irdatlan összegű, akár több százmilliós adótartozást. A cégek „rangsorát” egy pirtói (Bács-Kiskun megye) társaság vezeti, tartozása meghaladja az 1,7 milliárd forintot. Erre ráadásul további 1,3 milliárd forintnyi bírság és késedelmi kamat rakódik, a vállalat össztartozása így meghaladja a hárommilliárd forintot. Kérdés azonban, hogy ebből a pénzből lát-e valaha is akár egy fillért is az állam, a cég ugyanis felszámolás alatt áll.

Össztartozás (millió Ft)

Cégek

Vektor Term Nova Kft. 3038

M2 Data Hungary Kft. 2512

Gate-Comp Kft. 2272

Magánszemélyek

Gazsi István 350

Gazsi Attila 341

Pádár Csaba Sándor 192

Ismert vállalatot nemigen találni a listán, egyedül a Rynart Transport Hungary Kft. neve ugorhat be azoknak, akiknek esetleg volt már dolguk a szállítmányozási ágazattal. A budaörsi székhelyű, holland tulajdonú cég egykoron Magyarország egyik legnagyobb fuvarozója volt, az anyavállalat csődje miatt azonban ma már felszámolás alatt áll. Adótartozása mintegy 300 millió forint.

Toronymagasan csúcstartó a magánszemélyek között Gazsi István és Gazsi Attila, az egy – Budapest XVII. kerületi – címre bejegyzett, vélhetően egymással rokoni kapcsolatban álló páros 690 millió forinttal tartozik az államnak. Kispályás mellettük a harmadik helyezett, a dabasi Pádár Csaba Sándor, akinek valamivel több mint 190 millió forintos tartozása áll fent az APEH irányában.

Vektor Term Nova Kft. 3038

M2 Data Hungary Kft. 2512

Gate-Comp Kft. 2272

Magánszemélyek

Gazsi István 350

Gazsi Attila 341

Pádár Csaba Sándor 192 pénz -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva