Hírek

2008.07.18. 13:08

Kozmann György vállalja az olimpiai szereplést

A kenus Kozmann György Kiss Tamással indul 1000 méteren, az olimpián. 500 méteren a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás testvérpár képviseli hazánkat a pekingi ötkarikás játékokon.

BAMA

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja szerint nehéz körülmények között született meg a döntés a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György keddi halálát követően, ám az olimpiai nevezési határidő sürgetett. Az MKKSZ vezetősége és Angyal Zoltán szövetségi kapitány a világbajnokra és edzőjére bízta a választást, jelezve, hogy bárhogyan is határoznak, elfogadják azt. Kozmann és Ludasi Róbert is vállalta az olimpiai részvételt.

Kozmann és Kiss csak 1000 méteren áll rajthoz, C-2 500 méteren az Európa-bajnokságon a magyar csapat számára olimpiai kvótát szerzett és az elnökség döntése alapján korábban már tartalékként csapatba került Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás indul a pekingi ötkarikás játékokon. "Örülök, hogy így döntöttek, úgy vélem, ez nekik is segíthet feldolgozni a tragédiát, hiszen vannak célok, feladatok. Tudom, hogy szövetségi kapitányként nem mondhatnék ilyet, de most nem az eredményük a fontos" - nyilatkozta Angyal Zoltán. Kozmann Györgyöt megviselték a történtek, így pszichológus is segítséget nyújt neki a felkészülésben.

"A sokkhatás miatt először minden lehetőségtől elzárkóztam, majd elkezdtem azon gondolkodni, Kolo mit tett volna. Biztos vagyok benne, tovább ment volna. Ennek is tisztelegve hajtok fejet ez előtt a kívánság előtt. Ezt a döntést sokan hoztuk meg: jómagam, az edzőnk, barátok, a Kolóhoz közel állók, de maga Kolo is benne van. Sokan bátorítottak, erőt adtak a folytatáshoz. A társam kiválasztásakor szakmai szempontok nem motiváltak, inkább az emberi oldal. Olyan párt szerettem volna, akit Kolo is elfogadott volna, és tudom, hogy kedvelte Tamást. Remélem, az edzések is segítségemre lesznek a tragédia feldolgozásában, mert nagyon nehezen viselem". - mondta Kozmann.

"Sokat beszéltem Gyurival, érveltem, többek között azzal, hogy Kolo miatt is el kell indulnunk, az emléke miatt, s remélhetőleg mindez segít a szörnyűség feldolgozásában. Magam sem tudom, honnan van erőm, Tamás elvállalta, de őt is fel kell készítenem lelkileg.  Az utazásig Csepelen edzünk, csak a végén csatlakozunk a Szegeden lévő olimpiai kerethez." - nyilatkozott Ludasi. Kiss Tamás 2005-ben C-1-ben a szegedi ifjúsági világbajnokságon indult először nagy nemzetközi versenyen, az idei első válogatón pedig párosban második helyezést ért el Csabai Edvinnel, és hosszú ideje készül a Ludasi-csoportban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva