Hírek

2008.07.07. 17:04

Kulcsár-ügy: milliárdos vagyonelkobzást kértek

Kétnapos vádbeszéde végén a Kulcsár-ügy vádlottjai közül tucatnyira kért börtönt, illetve milliárdos vagyonelkobzást az ügyész a Fővárosi Bíróságon.

BAMA

Letöltendő szabadságvesztést indítványozott Kulcsár Attila mellett Kerék Csabára, a Britton cégcsoport volt  magyarországi vezetőjére, Garamszegi Gáborra, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesére, Bitvai Miklósra, az Autópálya-kezelő Rt. volt vezérigazgatójára, Rejtő E. Tiborra, a K and H Bank volt vezérigazgatójára és Forró Tamás újságíróra.

Kulcsárra 230 milliós, Kerékre 176, Bitvaira 150, Garamszegire 58, Forróra 30, Schönthal Henrikre pedig 626 milliós vagyonelkobzást kért.
Kulcsár ügyvédje szerint a sértett K and H Equities felróható magatartása is előidézte a bűncselekmény-sorozatot, és ez enyhítő körülmény védencére, csakúgy, mint beismerő vallomása. Ezért kérte, tekintsenek el a vagyonelkobzástól, mivel a 3 milliárdos kár – a perben több mint 8 milliárdról van szó – Kulcsárnak köszönhetően „rövid időn belül megtérül” a zár alá vett vagyonokból. Indítványozta, hogy 5-10 év helyett a 2-8 évig terjedő büntetési tételt mérlegelje a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva