Hírek

2008.07.18. 17:48

Külföld felé kacsintgat Torres Dani

Torres Dani három évvel ezelőtt tűnt fel a Megasztár című műsorban. Népszerűsége azóta is töretlen, produkciójával folyamatosan járja az országot.

Hegedűs V. Rita

<kep77120>– Mi történt önnel a Megasztár óta?

– Számomra a könnyűzenei szakma teljesen ismeretlen volt, így kénytelen voltam részt venni egy „gyorstalpalón”. Sok mindent kellett megtanulnom rövid idő alatt. A műsor megadta azt az alapot, amire most már lehet építeni. Azóta kiadtam két lemezt, és sok pozitív visszajelzést kaptam. Most külföld felé kacsingatok. Sikerült felvennem a kapcsolatot egy olyan ügynökkel, aki segíthet abban, hogy részt tudjak venni külföldi fesztiválokon. Talán kijutok egy német, dán, holland vagy akár egy angol fesztiválra is.

– Mi történt a régi együttesével?

– Az együttesem, a Venti-Styx tavaly október óta nem működik. Más elképzeléseink voltak, ezért úgy döntöttünk, hogy mindenki a saját útját járja. Azóta csak Torres Daniként lépek fel.

– Ez az oka, hogy idén nem szerepel a Szigeten?

– A Sziget Kft idén azt mondta, hogy nem tart rám igényt. Nem indokolták, hogy miért. De nézőként elmentem a VOLT fesztiválra a Manu Chao koncertre, és a BalatonSoundon pedig műsort vezettem egy kereskedelmi csatornának. Így végül is részt vett a Sziget Kft rendezvényein. Nincs okom panaszra, mert a koncertnaptáramban nincs sok üres hely, szerencsére sok helyre hívnak, legközelebb a Herendi Nyári Fesztiválon fogok fellépni.

Torres Dani

Született: 1982. február 18. Quito, Ecuador

Szülei válásakor, hat éves korában költözött Magyarországra édesanyjával. Kapcsolata nem szűnt meg a hazájával, rendszeresen kilátogat Ecuadorba.

Lemezei:

2005 Versus

2007 Revolutio

Könyv:

Én, Torres 2005

Igaz, hogy most musicalt ír?

– Hárman csináljuk ezt a projektet, Letés Gábor hangmérnökkel és Noel Péterrel íróval. A fantázia világára épülő musicalt tervezünk, illetve már komponáljuk hozzá a zenét, hiszen a történetet Péter már megírta.

– Honnan jött az ötlet?

– Noel Péter megkeresett, hogy mivel én már szerepeltem a Macskák című musicalben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, így van némi tapasztalatom a műfajban. Megkérdezte, hogy miért nem írunk egy musicalt? Így indult.

– Mikor lesz a bemutató?

– Talán jövőre. Az egész azon múlik, hogy az Operett Színháznak tetszik-e, ugyanis ők fogják elbírálni. De először be kell fejezni. Most nagyon keményen dolgozunk rajta. A 22 dalból még csak a negyediknél tartunk.

Szülei válásakor, hat éves korában költözött Magyarországra édesanyjával. Kapcsolata nem szűnt meg a hazájával, rendszeresen kilátogat Ecuadorba.

Lemezei:

2005 Versus

2007 Revolutio

Könyv:

Én, Torres 2005 Torres Dani három évvel ezelőtt tűnt fel a Megasztár című műsorban. Népszerűsége azóta is töretlen, produkciójával folyamatosan járja az országot. Torres Dani három évvel ezelőtt tűnt fel a Megasztár című műsorban. Népszerűsége azóta is töretlen, produkciójával folyamatosan járja az országot. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva