Hírek

2008.07.21. 17:25

Miféle tapasz volt Kolonics testén?

A kajak-kenu válogatott gyógytornásza elmondta, vannak bizonyos izomlazító tapaszok, amelyeket sportolók is használhatnak, de Kolonics György egyiket sem használta.

Boda Veronika

„Kolonics Györgyre sem a gyúrója, sem a gyógytornásza nem tett semmilyen tapaszt” – jelentette ki kérdésünkre Moldvay Ildikó.  „Például a kineziotape speciális felhelyezést igényel, csak szakember helyezheti fel a testre” – hangsúlyozta. A kineziotape egyébként egy gyógyszermentes, a bőr tulajdonságaival megegyező, rugalmas szalag, amelyet a mozgatószervek, izmok, izületek mozgás közbeni harmóniájának megteremtésére használnak – tette hozzá.

Baráth Etele, a kajak-kenu szakosztály elnöke ezzel szemben a mentődolgozók levelére kijelentette: Kolonics testén olyan tapaszok voltak, melyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta.

A mentőszolgálat (OMSZ) rohamcsoportjának munkatársai nyílt levelet írtak az edzőnek, amelyben felvetették, Ludasi Róbert edző elhallgatja a nyilvánosság elől a sportoló testén talált tapaszokat, azok lehetséges hatását a sportoló halálában. Az edző a rohammentő késlekedésében látta Kolonics tragédiájának okát.

Baráth Etele Göndöcs Zsigmonddal, az OMSZ főigazgatójával közös nyilatkozatában hangsúlyozta, az OMSZ korrekt módon vizsgálta ki az ellátás körülményeit. Ludasi Róbert edző pedig köszönetet mondott a mentődolgozóknak, akik lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon próbálták az olimpikont újraéleszteni.

A Fidesz egyenesen a kormányt teszi felelőssé a többszörös olimpikon haláláért. Horváth Zsolt képviselő szerint több figyelmet kellene fordítani a szolgálatokra, mert az országnak vannak olyan területei, ahova nem ér ki 15 percen belül a mentő. A feladat: a kormány biztosítsa mindenkinek, hogy negyed órán belül hozzáférhessen a mentőszolgáltatásokhoz.

Életjáradékot kaphat a kenus menyasszonya

Két olimpikon javaslatára életjáradékot kaphat Kolonics György menyasszonya. Gyenesei István sportért felelős miniszter a törvények csak azt engedik meg, hogy az olimpiai bajnokok és az érmesek házastársai kapjanak életjáradékot. Ezért a kormány határozatot hozna erre az egy kivételes esetre. A döntést csak a szülőkkel együtt hoznák meg a temetés után. Gyenesei azt is közölte tegnap, hogy a kormány augusztus 5-én adja át az ötven életmentő készüléket (defibrillátort) a sportszövetségeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva