Hírek

2008.07.25. 21:17

Monok nyomába lépett két falu

A monoki példát követve két Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, Kétpó és Zagyvarékas is munkához köti a szociális segélyek kifizetését.

BAMA

„Július elsejétől már alkalmazzuk a kiegészített szociális rendeletünket – mondta Boldog István, Kétpó polgármestere. – Az ötletet a monoki példából vettük át, a képviselők egyhangúlag megszavazták a rendelet módosítását. Jelenleg körülbelül húszan kapnak szociális segélyt a településen élők közül, ha kimerül a közcélú munkakeret, akkor majd behívjuk őket dolgozni.

A zagyvarékasi polgármesteri hivatal egyik munkatársától megtudtuk: a képviselő-testület másfél-két hónappal ezelőtt hozott határozatot a monoki példán felbuzdulva. Bár a határozatot elfogadták a helyi képviselők, azt alkalmazni csak 2009. január 1-jétől fogják.

Kollár István, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltésének osztályvezetője elmondta: mindkét esetben törvényességi észrevétellel éltek. Így a települések még a jövő hét elején kézhez kapják a levelüket, melyben a rendelet hatályon kívül helyezésére szólítják fel a képviselő-testületeket. Az önkormányzatoknak ezt követően 30 napjuk van arra, hogy újból összeüljenek és döntsenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva