Hírek

2008.07.25. 06:52

Néha ráismer magára

Forgács Gábor észre sem veszi már, ha olyan filmet lát, amelyben ő is részt vett szinkronszínészként. Azt mondja, nagyon nagy a hajtás.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Forgács Gábor: úgy bele tudok feledkezni a filmbe, hogy sokszor csak a vége felé jut eszembe, hogy hiszen ennek én vagyok a hangja
[/caption]– Mit szinkronizált utoljára?
– Az igazság az, hogy naponta három-négy helyre megyek szinkronizálni. Ez így megy a hét öt napján. Ha megölnek, sem tudom megmondani, mikor mit szinkronizálok. Általában csak megmondják, hogy ezt a pasit én kapom. Aztán: Felvétel! Azt azért meg szoktam kérdezni, hogy a férfi, akinek a hangomat kölcsönzöm, jó ember-e vagy rossz. A munka végeztével el is feledkezem az egészről. Ha valaki ilyen mennyiségben szinkronizál, akkor lehetetlenség nyomon követni a karaktereket.

– Van olyan sorozat, amely közel áll önhöz?
– A szívem csücske a Dokik vagy az MI 5, amelyben a főnököt szinkronizálom. Ezen kívül imádtam, amikor Bill Cosby voltam, vagy amikor én kölcsönöztem a hangját Félixnek a Furcsa párból.

Névjegy

Született: 1947. december. 30. Budapest

Az irodagép-műszerész végzettségű Forgács Gábor barátai unszolására 1972-ben jódlistaként indult a Ki mit tud?-on, ahol második helyet szerzett. Két év múlva már a békéscsabai színházban játszott. A Vidám Színpadon 16, a Mikroszkópon 5 évet töltött el, majd szabadúszó lett. Közben sokoldalú tehetségét rádiós és televíziós műsorvezetőként is kipróbálta.

– Utólag elégedett a munkájával?
– Úgy bele tudok feledkezni a filmbe, hogy sokszor csak a vége felé jut eszembe, hogy hiszen ennek én vagyok a hangja. Beleélem magam a filmbe, például ugrálok a székben, ha bunyóznak – régebben karatéztam, talán azért.

– Van olyan, akivel szívesen dolgozik együtt?
– Felvétel közben mindenki egyedül van a stúdióban. A partner magyar szövegét nem hallom, csak olvasom. Amikor moziban megnézek egy olyan filmet, amelyet esetleg én szinkronizáltam, teljesen újnak hat a számomra. Ha dolgozom, arra figyelek, hogy együtt éljek a színész gesztusaival, szájmozgásával, hanghordozásával. Mindezek mellett még olvasnom is kell a szöveget. Ilyenkor a sztori nem marad meg a fejemben.

– Mit tervez a nyárra?
– Semmit. Hétvégenként maximum leszaladunk a barátnőm első férjéhez, akinek van egy háza a Balatonon. Vagy Svájcba megyünk ki meglátogatni az anyósomat. A párom most kezdett egy új vállalkozásba, és emiatt nem mehet szabadságra.

– Igaz, hogy az interneten ismerkedtek meg?
– Igen, a lányom addig nyaggatott, amíg regisztráltam egy társkereső honlapon. Ott ismerkedtem meg a barátnőmmel.

– A közönség mikor találkozhat önnel?
– Nem vagyok a tagja egy színháznak sem, még vendégként se. A saját kis műsorommal járom az országot hétvégenként.

Az irodagép-műszerész végzettségű Forgács Gábor barátai unszolására 1972-ben jódlistaként indult a Ki mit tud?-on, ahol második helyet szerzett. Két év múlva már a békéscsabai színházban játszott. A Vidám Színpadon 16, a Mikroszkópon 5 évet töltött el, majd szabadúszó lett. Közben sokoldalú tehetségét rádiós és televíziós műsorvezetőként is kipróbálta. Forgács Gábor: úgy bele tudok feledkezni a filmbe, hogy sokszor csak a vége felé jut eszembe, hogy hiszen ennek én vagyok a hangja Forgács Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva