Hírek

2008.07.01. 12:36

Népszerűek a honvédség külföldi missziói

A lakosság egyetért a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásával – hivatkozott a Szonda Ipsos legújabb közvélemény-kutatására Szekeres Imre.

BAMA

A honvédelmi miniszter erről a katonai attasék éves értekezletén beszélt. A felmérés tanúsága szerint a magyarok 69 százaléka támogatja, hogy Magyarország aktívan vegyen részt a közös NATO-békeműveletekben, 64 százalékuk támogatja a szövetséget, mert úgy látják, a tagság erősíti hazánk biztonságát. A honvédség társadalmi megítélése nagyon jó, hiszen az emberek a katasztrófavédelem és a tűzoltóság után (80-80 százalék) a honvédséggel (66 százalék) a legelégedettebbek – hangsúlyozta a szakminiszter.

A megkérdezettek a légtérellenőrzést is a legfontosabb feladatok közé sorolták. „Ezen érdemes elgondolkodniuk azoknak, akik helyi érdekekre hivatkozva akarják megakadályozni az egész országra kiterjedő légvédelmi rendszer kiépítését” – fogalmazta meg burkolt üzenetét Szekeres Imre a Tubesre tervezett radarállomás ellen tiltakozóknak.

A miniszter azt is bejelentette, hogy június 14-én Champs-Élysées felett egy negyven repülőgépből álló, nagy európai kötelékben magyar Gripen is fog repülni. Bocskai István, a szaktárca szóvivője elmondta, két magyar vadászgép már a franciaországi Nancyban gyakorol a többi ország résztvevőivel együtt. Innen szerdán térnek haza, majd július 11-én újra kirepülnek gyakorolni. A két Gripen közül csak az egyik repül majd  kötelékben, a másik az ilyenkor szokásos tartalék.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva