Hírek

2008.07.21. 08:21

Nyílt levél a mentősöktől Kolonics edzőjének

Az Országos Mentőszolgálat Központi Rohamcsoportjának munkatársai nyílt levelet írtak Kolonics György edzőjének, amelyben felvetik: Ludasi Róbert miért nem beszél arról, milyen tapaszok voltak a sportoló testén, és vajon milyen szerepet játszhattak ezek a bekövetkezett tragédiában. Az edző visszautasította a vádakat.

MTI

A levél aláírói azt állítják: a legjobb szakmai tudásuk szerint dolgoztak Kolonics György ellátásánál is. "Nem tudom, milyen tapaszokról beszélnek a mentősök, ezt be is kell bizonyítani - mondta Ludasi Róbert az MR1 Kossuth Rádiónak. -  Olvastam a nyílt levelet, de arról egy szó sincs benne, hány perc alatt értek ki a mentők." Az edző jellemzőnek tartja a kiérkező mentősök szakértelmére, hogy először az ő vérnyomását sem tudták megmérni. "Nincs miért bocsánatot kérjek! Ott volt ötven ember, aki végignézte, mi történt. Többször odamentem megkérdeni, nem kellene-e defibrillátort alkalmazni." - mondta Ludasi.

Valler Krisztián mentőorvos, akinek a neve szerepel a nyílt levél aláírói között, az MR1 Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, nem tudott róla, hogy felhasználják a nevét. "Nem tudtam, hogy a nevem szerepel ennek a levélnek az aláírói között. Én nem is voltam ott a helyszínen, jelenleg szabadságon vagyok - mondta az orvos. A kétszeres olimpiai bajnok kenus kedden edzés közben lett rosszul. Társa, Kozmann György és Ludasi Róbert megpróbáltak segíteni rajta, de ez a kiérkező mentősöknek sem sikerült. Az edző azt állította, a mentősök 37 perc alatt értek a csepeli telepre, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálata szerint viszont a bejelentéstől számítva 20 perc alatt kiértek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva