Hírek

2008.07.21. 10:06

Önjáró fideszesek

Furcsa asszociációkat ébresztett, amikor a Heti Válasz legutóbbi számának címoldalán a Fidesz-kormány volt egészségügyi minisztere tekintett az olvasóra.

VG

A Mikola rejtett arca cím legalábbis arra utalt, hogy a HospInvesttel „bűnbe esett” politikusra megérkezett a „kilövési engedély”. Persze lehet, ez a feltételezés légből kapott, az viszont nem, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnökségi ülésen foglalkozott Mikola István „elhajlásával”, Orbán Viktor pedig levélben biztosította az egri kórházvédőket személyes támogatásáról a szocialista bástyának tartott cégcsoport elleni harcban.

 Ha mindössze „a nemzet orvosának” esetleges trónfosztásáról lenne szó, akkor beérhetnénk annyival, hogy tanúi lehetünk egy olyan belharcnak, amely a Fideszben viszonylag ritkán kerül a nyilvánosság elé. Hogy esetleg mégis többről van szó, azt két másik nyilatkozat jelzi. Előbb Pelczné Gáll Ildikó hároméves költségvetésre vonatkozó javaslatát sikerült több-kevesebb sikerrel értelmeznie párttársának, Varga Mihálynak, majd Matolcsy György ötkulcsos áfajavaslatától határolódott el finoman a párt.

Mindketten – Mikolához hasonlóan – Orbán emberei. Mármost a sokszínűség szép dolog egy párton belül, de ha ilyen ellentmondásos üzenetek jutnak ki a kifinomultabb gondolkodásra is képes és hajlandó közönséghez, az biztosan nem erősíti a Fidesz kormányzóképességébe vetett hitet. És akkor az áfacsökkentésről még nem is beszéltem.

VG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva