Hírek

2008.07.01. 17:21

Orbán a korrupciót kárhoztatta

A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük – mondta Orbán Viktor.

mti

A párt közleménye szerint a politikus April Foley, az Egyesült Államok nagykövetének meghívására ebéden találkozott a nagykövetekkel. A G-9 csoport – Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország – 2007 óta segíti a Transparency International munkáját Magyarország korrupciós kockázatainak felmérésében, a magyar parlamentáris, igazgatási, igazságszolgáltatási, választási és pártrendszer, valamint a befektetői környezet átvilágításában – szerepel a dokumentumban.

Mint írták, a megbeszélésen szó esett a Fidesz számára kiemelkedően fontos korrupcióellenes küzdelem legfontosabb területeiről, így a közérdekű adatok nyilvánosságáról, az információszabadságról, a médiáról, a pártfinanszírozásról, a közszolgálat átpolitizáltságáról, valamint az igazságszolgáltatás és a rendőrség korrupciójáról, és az Állami Számvevőszék hatáskörének elégtelenségéről.

Orbán Viktor kijelentette: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni a korrupció visszaszorítása érdekében, inkább csak a  nemzetközi kötelezettségeinknek való felszínes megfelelési  törekvéseket lehet látni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva