Hírek

2008.07.23. 11:28

Orbán és Tőkés az együttműködést szorgalmazza

Orbán Viktor és Tőkés László egyaránt fontosnak tartja, hogy megegyezés szülessen Erdélyben az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt között

mti

Orbán Viktor és Tőkés László egyaránt fontosnak tartja, hogy megegyezés szülessen Erdélyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) között az RMDSZ által tett javaslatról; erről a két politikus szerdai, budapesti találkozója után beszélt újságíróknak.

"Biztatom az erdélyi magyar feleket (...) tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a megállapodás létrejöjjön, és az erdélyi magyar közösség politikai képviseletének súlya a parlamenti választást követően tovább erősödjék" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke az mondta: azt javasolják az MPP-nek, hogy kiindulási alapként fogadja el az RMDSZ megállapodás-tervezetét, és tárgyaljon a választási együttműködés kialakításáról.

Az RMDSZ "belső koalícióra" vonatkozó ajánlata szerint a Markó Béla által vezetett párt az őszi parlamenti választások előtt bejutó helyeket biztosítana saját jelöltlistáin az MPP-nek, miközben a párt politikusai megtarthatják önállóságukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva