Hírek

2008.07.23. 17:55

Orbán koalíciós megegyezésre bíztat

Az erdélyi magyar közösség politikai képviseletének súlya a parlamenti választásokat követően tovább erősödhet, ha megegyezés születik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) között.

Boda V.

Ezt hangsúlyozta Orbán Viktor Fidesz-elnök és Tőkés László, Európa Parlamenti képviselő szerdai közös sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor az RMDSZ ajánlatáról azt mondta: kiválóan alkalmas arra, hogy ennek alapján a megállapodás létrejöjjön. Az RMDSZ „belső koalícióra” vonatkozó ajánlata szerint a Markó Béla által vezetett párt az őszi parlamenti választások előtt bejutó helyeket biztosítana saját jelöltlistáin az MPP-nek, miközben a párt politikusai megtarthatják önállóságukat.
Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor személyesen szította a viszályt az RMDSZ és az MPP között, ezért nagy szerepe van az erdélyi magyarság megosztottságában.

A Fidesz pártelnöke egyébként a közeljövőben Amerikába utazik, ahol tanulmányozza az elnökválasztási kampányt, valamint tárgyal több republikánus politikussal. Munkalátogatása során idősebb George Bush Maine állambeli farmjára is ellátogat. A politikus tengerentúli látogatása előtt családjával a horvát tengerpartra, Isztriára utazik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva