Hírek

2008.07.08. 17:40

Paksi zavar: nem csukták be rendesen az ajtót

Kisebb rendellenesség történt még hétfőn a paksi atomerőműben. A karbantartók egy olyan munkára kaptak megbízást az egyes blokkon, amit a reaktor működése közben is el lehet végezni. Egy szellőzésért felelős teremben egy armatúrán kellett kisebb beavatkozást végezni. A dolgozók nem ezt a feladatot végezték helytelenül, hanem a helyiség zárásáról nem gondoskodtak megfelelően.

Vida T.

– Egy ajtó becsukásánál nem tartották be a szabályokat – fogalmazott Mittler István kommunikációs főosztályvezető. Az ellenőrzés során fedezték fel a hiányosságot, s leállították a munkát. A blokk működését nem befolyásolták az események, a reaktor változatlanul termeli a villamos energiát. Az eseményt vizsgáló nukleáris biztonsági igazgatóság a történteket a nemzetközi eseményskálán a legkisebb, egyes fokozatba sorolta, rendellenességnek minősítették. Hasonlóan minősített eset 2006. júniusa óta nem történt az atomerőműben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva