Hírek

2008.07.01. 13:19

Pályázatok a környezettudatos életmód támogatására

A környezet kímélése, a környezettudatos életmód támogatása érdekében olyan pályázatokat írt ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amelyek segítségével jobban elterjedhetnek a „zöld” megoldások – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a keddi tájékoztatón.

mti

Elmondta: a Környezet és Energia Operatív Program keretében kiírt pályázatokon a legkülönfélébb projektek számíthatnak támogatásra, legyen szó akár újrahasznosításról, a bioélelmiszerek piacának bővítéséről, vagy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításáról. Hozzátette: a kerékpáros közlekedés fejlesztésének egyik fő célja, hogy a biciklizés, mint a munkába járás alternatív és környezetbarát közlekedési módja minél szélesebb körben elterjedjen. Mint mondta, ahhoz, hogy minél több ember válassza a biciklit munkába induláskor, meg kell teremteni a szükséges  infrastrukturális feltételeket is.

Erre biztosít most lehetőséget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása című pályázata – jegyezte meg a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél már lehet pályázni kerékpártároló, öltöző és zuhanyzó kialakításához szükséges támogatásra, amelyet a vállalkozások, a nonprofit szervezetek, valamint a költségvetési szervek és intézményeik egyaránt kérhetnek, a közép-magyarországi régió kivételével.

A közép-magyarországi régió, mint a legfejlettebb régió, a Környezet és Energia Operatív Program ezen pályázatában nem vehet részt, azonban pályázati lehetőségek megjelennek a Közép-magyarországi Operatív Programok keretében is. Budapest és környéke augusztus 15-től pályázhat zöldprojektek megvalósítására – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva