Hírek

2008.07.25. 09:40

Péntek délután búcsúztatják Kolonics Györgyöt

Pénteken délután fél háromkor vesznek végső búcsút a Farkasréti temetőben Kolonics Györgytől. A gyászszertartás és a temetés után a sporttársak Csepelen emlékeznek az olimpiai bajnok kenusra.

BAMA

A szertartáson az egyházi búcsúztatás mellett megemlékezik a kétszeres olimpiai bajnok kenusról Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, valamint Tóth Mihály, Csepel és Szabolcs Attila, Budafok polgármestere. A versenyzőtársak nevében Kiss György búcsúzik majd "Kolótól".

A temetésen jelen lesznek a pekingi játékokra készülő kajak-kenu válogatott tagjai és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Kolonics György koporsója mellett Wichmann Tamás és Reményi Péter helyezi el a bajnok kenu lapátját, a sírhoz pedig mindkét  oldalon hét-hét kenus kíséri a koporsót köztük korábbi páros  társai, Kozmann György, Horváth Csaba és edzője, Ludasi Róbert. A Csepel 15-szörös világbajnok sportolója múlt kedden, edzés közben lett rosszul, megállt a szíve és az életét már nem sikerült megmenteni. Harminchat éves volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva