Hírek

2008.07.11. 14:35

Pénzügyi injekció több mint 700 forráshiányos településnek

Több mint 700 önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzat (önhiki) összesen csaknem nyolcmilliárdos támogatásáról határozott Veres János pénzügyminiszter.

VG

A döntés erre az évre, a támogatás első ütemére vonatkozik. A pénzügyi tárca pénteki tájékoztatása szerint azok az önkormányzatok-települések igényelhetik ezt a segítséget, amelyek a normatívan képzett forrásokon túl saját források maximális feltárására és a kiadások lehetséges csökkentésére tett intézkedések mellett sem képesek a kötelező önkormányzati feladatok ellátására.

A mostani döntés alapján összesen 723 működési forráshiányos önkormányzat gazdálkodását 7,79 milliárd forint támogatással segíti a kormány. Ezen felül olyan támogatásról is születetett döntés, amely a villamosenergiaár-emelkedés hatását ellentételezi az önkormányzatok számára. Ennek nagysága 430,5 millió forint, ebből a támogatásból 368 önkormányzat részesült. A támogatásban részesülő települések listája a Pénzügyminisztérium honlapján található meg.

VG Veres János -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva