Hírek

2008.07.07. 15:46

Piros riasztást adott ki az OMSZ

Zivatarok, jégeső és 120 kilométeres széllökések várhatóak hétfő délutántól a Dunántúlon és a főváros környékén.

mti

Heves zivatarok, jégeső és 120 kilométeres széllökések várhatóak hétfő délutántól a Dunántúlon és a főváros környékén. Ezért ezekben a régiókban piros, vagyis a legmagasabb szintű riasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hétfő délután 5 óra környékén éri el Magyarország nyugati határszélét az a viharzóna, amely heves zivatarokkal, jelentős csapadékkal, jégesővel és orkán erejű, 120 kilométeres óránkénti széllökésekkel jár - mondta a Független Hírügynökségnek az OMSZ munkatársa. Kolláth Kornél szerint először Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyét éri el a vihar, majd este 6-7 órától várhatóan a főváros térségét is.

A meteorológus az autótulajdonosoknak azt javasolja, hogy ne parkoljanak öregebb fák, vagy építkezési terület környékére, mert a szél kárt okozhat járműveikben. A jégeső és a sok csapadék is komoly gondot okozhat, emiatt a házak ablakait is érdemes csukva tartani. A viharzóna az ország többi részein kisebb intenzitású lesz, és várhatóan kedden hajnalban Románia felé el is hagyja az országot.

A következő napokban mindenütt 30 fok alá csökken a napi csúcshőmérséklet, ám komolyabb zivatarokra a hét hátralévő részén már nem kell számítani. Hétvégére visszatér a kánikula, vasárnap akár 36 fok is lehet - tette hozzá a meteorológus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva