Hírek

2008.07.02. 10:57

Rasmussent két évre eltiltották

Olasz lapértesülés szerint a monacói szövetség kétéves eltiltással sújtotta Michael Rasmussen dán kerékpárost, akit doppingvétség gyanúja miatt az első helyről léptettek vissza a tavalyi Tour de France-on.

MTI

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a büntetést a kizárás dátumától számítják. A nemzetközi szövetség (UCI) februárban kérte fel szankcionálásra a monacói tagszervezetet, mivel az rendelkezik a bringás versenyengedélyével. Rasmussent 2007. július 25-én, a Tour 16. szakaszán aratott győzelmét követően visszaléptette a Rabobank istálló, mert hamisan azt állította a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett – ezért  nem érték el a doppingellenőrök –, miközben egy korábbi kerekes, Davide Cassani Olaszországban látta őt tréningezni. A versenyző utólag a klubvezetőknek beismerte, hogy nem mondott igazat, a csapat ezért visszaléptette őt annak ellenére, hogy az élen állt. Később szerződést is bontottak vele, emiatt Rasmussen májusban öt és fél millió eurós kártérítési igényt nyújtott be a Rabobank ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva