Hírek

2008.07.24. 17:23

Ratkó Mladics Tábornok buktatta le Karadzsicsot?

Radovan Karadzsicsot azután sikerült letartóztatni, hogy Ratkó Mladics információkat adott át Hágának az egykori boszniai szerb elnökről - állítja a Daily Telegraph.

BAMA

A még szökésben lévő Mladics - aki a boszniai szerb csapatok parancsnoka volt - az egyik legkeresettebb, háborús bűnökkel vádolt alakja a balkáni háborúnak. A brit lap úgy tudja, azért kötött alkut Hágával, hogy ezzel saját letartóztatását késleltesse, és elkerülje a nemzetközi bíróságon a felelősségre vonást. Elemzők azt is állítják, hogy Karadzsics elfogása politikai akarat és a mai szerb kormányzat döntése nélkül nem lett volna lehetséges.

A szerb sajtó időközben kiderítette, Karadzsics a háborús bűnökkel gyanúsított egykori boszniai szerb elnök a Szarajevóban 1993-ben megölt  nevét vette fel, akit orvlövészek lőtték le. Az exelnök állítólag a Vajdaság területén jutott hozzá hamis papírjaihoz, ezért a tartományi parlament magyarázatot kér az okmányokat kiadó illetékes hatóságoktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva