Hírek

2008.07.12. 16:46

Sugárral akarták megmérgezni az iráni elnököt Rómában?

A Nyugat meg akarta mérgezni az iráni államfőt Rómában – állítja Irán olaszországi nagykövete az iráni hírügynökség jelentése szerint.

VGO

Mahmúd Ahmadinedzsádot állítólag a római szállodájában akarták megmérgezni, ahol a nemzetközi élelmiszerhelyzetről tartott ENSZ-csúcskonferencia idején tartózkodott. Az iráni nagykövet szerint a szállodában lévő röntgengép normális körülmények között 300 millirem sugárzást mutat, amikor azonban az iráni államfő belépett a hotelbe, a sugárzás növekedett, és meghaladta az ezer milliremet.

"Először arra gyanakodtunk, hogy a gép eltörött, és amikor egy másikkal pótolták, kiderült, hogy a sugárzást más forrásból szabályozták." A Times szerint iráni reformista lapok azonban nevetségesnek minősítették az állítást, hangsúlyozva, ha az Egyesült Államok el akarta volna rabolni Ahmadinedzsádot, akkor megtehette volna akkor, amikor az iráni államfő New York-ban részt vett az ENSZ-közgyűlésén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva