Hírek

2008.07.07. 17:10

Szervezkedő boszorkányok

Idén ismét megszállják Szegedet a boszorkányok. Szegedi Erika fejéből pattant ki az idea, hogy bűbájosok fesztivált rendezzenek. Hazánk és Európa főboszorkánya állítja: az idei összejövetel emlékezetesebb lesz, mint a tavalyi.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="176"] Idén ismét megszállják Szegedet a boszorkányok. Szegedi Erika fejéből pattant ki az idea, hogy bűbájosok fesztivált rendezzenek. Hazánk és Európa főboszorkánya állítja: az idei összejövetel emlékezetesebb lesz, mint a tavalyi.
[/caption]– Hogyan jutott eszébe a Boszokányfesztivál ötlete?

– Három évvel ezelőtt vetődött fel bennem először, hogy ha Szeged a boszorkányok városa, miért ne ünnepelhetnénk meg ezt a mesterséget is? Európában itt van egyedül Boszorkánysziget, itt rendezték az utolsó boszorkányégetést, de még Könyves Kálmán királyunk is itt mondta ki, hogy boszorkányok márpedig nincsenek.

– Na most akkor vannak vagy sem?

– Csak azért mondta, hogy megmentse a szerelmét, akit boszorkánysággal vádoltak. Ezzel azonban nagyon jót tett a boszorkánysággal is. Így ugyanis megmaradhattunk.

– Miért pont július 9. és 13. között rendezik a Boszorkányfesztivált?

– Mert ez a dátum misztikus számokból áll. A hónap száma, vagyis a 7-es a boszorkányságé, a 9-es az erőt jelképezi, a 13-as pedig a babonákat.

– Milyen programok lesznek?

– Az első napon a három díszvendég, vagyis jómagam, Lui Padre mestermágus és Mária, a Viharsarok boszorkánya köszöntjük és megáldjuk a résztvevőket. Ezután minden napot egy, a boszorkányok számára fontos személynek szentelünk. A nyitó napon például Lucretia Borgia emlékét felelevenítve bájitalokról, és a gyógyító kövekről tanulhatnak az érdeklődők. Csütörtökön Szent Amáta kapcsán lesz gyógyítás kézrátétellel, auratisztítás, és lehetőség nyílik bepillantani az előző életekbe. Pénteken Lilit, a boszorkányos szépség napján lehetőség nyílik a boszorkányos ételek és italok kóstolására, este megáldjuk a helyi olimpikonokat, de rendezünk feketemacska-szépségversenyt és Szegedi Éjkirálynő-választást is. A zárónapon a bájitalok és az aranykészítés történetébe pillanthatnak be az érdeklődők, este pedig egy igazi boszorkány esküvő zárja a fesztivált.

Szegedi Erika

Született: 1953. július 31-én.

Eredeti foglalkozása: írásszakértő.

Pályája: Ötéves kora óta jósol. Magyarország főboszorkánya (2002), Európa főboszorkánya, a Fehér Mágia Nagyasszonya (2006).

– Az egyház mit szól a rendezvényhez?

– A papok eleinte ki akartak átkozni, de azután letettek erről. Nem igazán kedvelnek, de nekem már az is elég, ha nem bántanak. Az emberek szerencsére megszerették a Boszorkányfesztivált, tavaly is rengetegen kijöttek jósoltatni, meditálni, mágikus tárgyakat vásárolni.

– Bejönnek a jóslatok?

– Tavaly egy fiatalasszonytól megkérdeztem, mindent mondhatok-e neki. Amikor igennel válaszolt, elkezdtem sorolni, mennyi gondot okoz neki egy fiatalember. Azonnal rám szólt, hogy csendesebben, mert meghallja a férje!

Eredeti foglalkozása: írásszakértő.

Pályája: Ötéves kora óta jósol. Magyarország főboszorkánya (2002), Európa főboszorkánya, a Fehér Mágia Nagyasszonya (2006). Idén ismét megszállják Szegedet a boszorkányok. Szegedi Erika fejéből pattant ki az idea, hogy bűbájosok fesztivált rendezzenek. Hazánk és Európa főboszorkánya állítja: az idei összejövetel emlékezetesebb lesz, mint a tavalyi. Idén ismét megszállják Szegedet a boszorkányok. Szegedi Erika fejéből pattant ki az idea, hogy bűbájosok fesztivált rendezzenek. Hazánk és Európa főboszorkánya állítja: az idei összejövetel emlékezetesebb lesz, mint a tavalyi. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva