Hírek

2008.07.17. 09:10

Szűcs Erika egyetért a borsodi vajdával

A vajda azt javasolja, hogy az ország leghátrányosabb helyzetű megyéiben hozzanak létre alapítványokat, melyek célja a hátrányos helyzetű emberek munkához juttatása - írja a hirado.hu.

BAMA

A fő irányvonalakban egyetértünk a vajdával, a részletekben is közel van az álláspontunk - nyilatkozta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az Észak-Magyarországnak, azt követően, hogy a lap hírt adott a borsodi cigányvajda kezdeményezéséről. A vajda az ország gazdasági, szociális és munkaügyi helyzetének javítása érdekében levelet írt a miniszterelnöknek.

Lakatos Attila szerint az ország leghátrányosabb helyzetű megyéiben állami vagy önkormányzati szerepvállalással alapítványokat kellene létrehozni, amelyek célja a leszakadó megyékben élő, halmozottan hátrányos helyzetű emberek, családok munkához juttatása lenne, etnikumtól, nemtől, életéletkortól függetlenül, mert jelenleg ezek egyetlen jövedelemforrással rendelkeznek: a segélyekkel.

Szűcs Erika a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lapnak elmondta: helyesli, hogy a magánszférát is érdekeltté tennék a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában. Ezért is tervezi a szaktárca a Start régiókártya bevezetését, aminek lényege, hogy aki segélyezettet foglalkoztat, annak 3 évig nem kell az illető után járulékot fizetnie. Az azonban vitatandó, hogy a foglalkoztatás szervezése alapítványokon vagy önkormányzatokon keresztül történjen-e, mert intézményi szerveződésnek lennie kell annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek és a munkaadók igényei találkozzanak - olvasható a cikkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva