Hírek

2008.07.02. 14:22

Terjed a mobilfizetés

A jelenlegi ötszörösére nőhet a mobiltelefonnal történő vásárlások száma a világon a következő öt évben – állítja egy friss nemzetközi tanulmány.

M. S.

Az anyag szerint 2013-ig 300 milliárd dollárt (45 ezermilliárd forintot) fognak elkölteni a felhasználók maroktelefonjukon keresztül. A fejlődés élén Japán, az Egyesült Államok, valamint az Európai Unió áll. A tanulmány szerzői úgy látják: a kereskedőknek az eddiginél jobban fel kell készülniük a vásárlási szokások megváltozására, aki ugyanis nem tart lépést a fejlődéssel, jelentős forgalomcsökkenéssel lesz kénytelen szembenézni.

A mobilos vásárlás Magyarországon is mind népszerűbb, a lehetőséggel élők száma szakértői becslések szerint évi negyven százalékkal nő. A legnépszerűbb mobilfizetéssel (is) igénybe vehető szolgáltatások ma az autópálya-matrica vásárlása, a mobillottó, valamint a mobilparkolás. Ezeket becslések szerint havonta mintegy 200 ezerszer veszik igénybe. A legnépszerűbb a sztrádamatrica vétele havi 100 ezer tranzakcióval. Rövidesen BKV-jegy is vásárolható lesz mobiltelfonon keresztül, és a várakozások szerint egy-két éven belül a közműcégek többségénél is lehetőség lesz a számlák ilyen módon történő kiegyenlítésére.

M. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva