Hírek

2008.07.25. 18:39

Tüntetés a turulért: Ez itt nem szatócsbolt!

Bevált a rendőrség fokozott ellenőrzése a Jobbik és a KDNP csütörtök esti budapesti demonstrációjának környékén.

V.M.

Felismertek ugyanis két embert, akik a július 5-i fővárosi melegfelvonuláson dobáltak és kordont rángattak, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást. Ezen kívül egy embert azért állítottak elő, mert ellene körözés volt érvényben, az Index tudósítása szerint két operatőrt megtámadtak a tiltakozók.

A két párt hívószavára kétezer ember és a Magyar Gárda keménymagja gyűlt össze egy jogsértő módon emelt turulszobor lebontása elleni tiltakozásra. A rendőrség kordonrendszerrel lezárta a környéket, így a demonstráció helyszínét csak egy irányból lehetett megközelíteni.

„Mintha ez a vita valami olyanról szólna, hogy egy szatócsbolt engedély nélkül árul zöldségeket. Felhívom Demszky Gábor főpolgármester figyelmét, hogy ez itt nem egy engedély nélküli szatócsbolt” – szónokolta Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint ha eljön majd az ő idejük, akkor minden utcában állni fog egy ilyen szobor. A többi szónok pedig kilátásba helyezte: ha karhatalmilag mégis lebontják, akkor hasonlóképpen járnak el például a Szabadság téri szovjet hősi emlékművel.

Rendőrverőket fogtak

Letartóztatták tegnap a rendőrök azt a két férfit, akik a július 5-ei melegfelvonulást követően rendőrökre támadtak. További nyolc személlyel szemben feljelentést tettek a Budapesti Nyomozóügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt. Így már összesen 39, a felvonulást megzavaróval szemben indítottak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva