Hírek

2008.07.24. 14:28

Új mentőállomást avattak Emődön

Az Emődön két kocsival működő mentőállomás beruházása 60 millió forintba került, az összeget fele-fele arányban az Országos Mentőszolgálat és az önkormányzat biztosította.

mti

A mentők az egyik leglényegesebb szereplői az egészségügyi rendszernek, mert a betegek nagyon gyakran először a mentővel, a mentősökkel találkoznak, amikor baj van - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön, ahol átadta az ország 225. mentőállomását.

Nagyon fontos, hogy a mentők szükség esetén mindenhová időben odaérjenek, az utóbbi napok polémiái viszont éppen a  lényegről vonják el a figyelmet, nevezetesen arról, hogy  mindannyiunknak tudni kellene elsősegélyt nyújtani az arra  rászorultaknak - hangoztatta a szakminiszter.

Székely Tamás azt is mondta: négy perc van az ember életében  arra, hogy a keringés és szívműködés leállása esetén sikeres  lehessen az újraélesztés. "Ez alatt a négy perc alatt riasztani kell  a mentőket, és meg kell kezdeni a beteg ellátását", amit a megérkező  mentők aztán a megfelelő felszereltséggel folytatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva