Hírek

2008.07.04. 06:09

Vonzza a jó szerepeket

Nyertes Zsuzsa új darabbal lép a publikum elé: két hét múlva lesz a bemutatója Arisztophanész Lüszisztratész című komédiájának.

Hegedűs V. Rita

– Miért pont ezt a darabot választották?
– Két éve a Múzeumok Éjszakáján Papp János rendező már csinált egy keresztmetszetet Arisztophanész Lüszisztratéjából. Nagy sikere volt, hozzávettünk még egy pár jelenetet, és Aquincumban ismét előadtuk. Erre a rendező azt mondta, ha már ennyit megtanultunk belőle, csináljuk meg az egészet. Így jött létre egy másfél órás előadás zenével, tánccal.

– Miben más ez az előadás?
– Arany János eredeti fordítását Szepes Erika szenzációsan alkalmazta színpadra, az előadás így rendkívül szókimondó lett. A téma amúgy is pikáns: az athéni és spártai nők elhatározzák, úgy vetnek véget a háborúnak, hogy nem adják oda magukat a férjeiknek, megtagadják tőlük a szexet. Ebből a darabból származik a híres idézet: „Nincs oly legyőzhetetlen állat egy se, mint a nő”. Papp Jánosnak régi álma volt, hogy megrendezze ezt a darabot, így biztosan remek lesz az előadás.

– Önnek is voltak szerepálmai?
– Nem szeretek csalódni, annak örültem, amit megkaptam. Nincs okom panaszra, mindig megtaláltak a jó szerepek. De egy titkos szerepálmom volt, a Néma Leventéből a Zilia. Ezzel felvételiztem a főiskolára, és még láttam benne Ruttkai Évát. Ebben a szerepben egy színésznő lubickolhat, hiszen két különböző arca van a karakternek.

– Nem érzi, hogy beskatulyázták?
– Lehet, hogy külsőleg úgy néz ki, hogy be vagyok skatulyázva a szórakoztató műfajba, de volt drámai szerepem is bőven. Mazsoláztam bennük kedvemre.

Nyertes Zsuzsa

Született: 1958. december. 14. Budapest

1983-ban végzett a Színművészeti Akadémián, azóta a Vidám Színpad tagja.

Filmjei: Érzékek iskolája (1996), A három testőr Afrikában (1996), Amerikából jöttem (1989) Szegény Dzsoni és Árnika (1983)

– Tervezi már a nyaralását?
– Egy tengerparti üdülés három nap után nekem már unalmas. Én a nyári játékokon tudom igazából kipihenni magam. Ha Pesten vagyok, akkor nincs olyan, hogy ne menjek be a szépségszalonomba valamit tevékenykedni. Múlt héten Szegeden játszottuk Straub Dezsővel az Öbölből vödörbe című kétszemélyes komédiát. Mindennap teltház volt, 400 ember gyűlt össze esténként. Sikerélmény, hogy ilyen sokan kíváncsiak a Dezsőre és rám. Strandoltunk, szállodában laktunk, nem volt gondunk semmire, este siker, utána a kollégákkal vacsora, családdal alvás, és még pénzt is kerestem. Nekem ez a nyári pihenés.

1983-ban végzett a Színművészeti Akadémián, azóta a Vidám Színpad tagja.

Filmjei: Érzékek iskolája (1996), A három testőr Afrikában (1996), Amerikából jöttem (1989) Szegény Dzsoni és Árnika (1983) Nyertes Zsuzsa Nyertes Zsuzsa új darabját, Arisztophanész Lüszisztratész című komédiáját két hét múlva mutatják be -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva