Hírek

2008.08.22. 10:09

A Filmvilág hírei

A legfrissebb hírek között olvashatnak a ZseniKém - Az ügynök haláli című vígjátékról, a Meztelen dobosról, valamint Ridley Scott és egy Iránban élő perzsa színésznő „kapcsolatáról”, valamint Kiefer Sutherland félelméről

Hegedűs Rita VR

Az ügynökné is haláli
A szépség és a hírnév úgy látszik, kevés. Anne Hathaway nemrégiben szakított udvarlójával, az olasz Raffaelo Follieri-vel, méghozzá nem úgy, ahogy egy régimódi lány szeretné: az üzletembert pénzmosás és más gazdasági bűncselekmények miatt tartóztatták le, és 21 millió dollár óvadék letételéhez kötik a feltételes szabadon bocsátását.
Anne, aki következő filmjében, a ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, hazai bemutató: augusztus 21.) című vígjátékban bebizonyítja, hogy milyen jókedvű tud lenni, már túl van a megrázkódtatáson, és új szerelemre készül; méghozzá olyanra, amely akár házassággal is végződhet.

A jó ügy érdekében szigorú szabályokat hozott, és rögtön közzé is tette őket. A 25 éves színésznő, azt állítja, hatodik érzékével rögtön kiszúrja azokat a hímeket, akik csak érdekből keresik a társaságát. Kollégájával, színésszel vagy rendezővel semmiképpen sem halandó randevúzni, kivéve, ha az illető nagyon vicces. Egyébként szakma, pénz és életkor nem számít, minden változat szóba jön. Fontos viszont, hogy az új fiú, tetsszen Anne édesanyjának, és végül, de nem utolsósorban: tudjon spanyolul.

Akire illik a személyleírás, már jelentkezhet is. De vigyázzon. A ZseniKém – Az ügynök haláli-ból az is kiderül, hogy Anne nagyon nagyot tud ütni.

Mindenki meztelen dobos
Peter Cattaneo-t élete első kisjátékfilmjéért rögtön Oscar-díjra jelölték; néhány évvel később az Alul semmi rendezőjeként került a neve az öt Oscar-várományos listájára. És most készített egy vígjátékot, A meztelen dobos-t (The Rocker, hazai bemutató: október 2.) ami biztos nem a kritikusoknak szól. A film hőse kiöregedett rockzenész, aki jobb híján beáll az unokaöccse gimis zenekarába, és minden mozdulatával meghökkenti, elborzasztja vagy zavarba ejti zenésztársait, akik egyébként a gyerekei lehetnének. A rendező azt állítja, hogy ez élete egyik legszemélyesebb munkája.

– Hát persze! – harsogja az angol rendezőász. – Azért lírai önvallomás számomra ez a film, mert én is rockzenész akarok lenni. A világon mindenki rockzenész akar lenni. Áll az ember a színpad előtt, nézi a bandát, és arra gondol: ott a helye köztük, a reflektorfényben. Kamasz koromban a Clash szólógitárosa és az Arsenal focistája akartam lenni. Lehetőleg egyszerre. De sajnos tudom, hogy ha valaha valóra válna az álmom, olyan lennék, mint A meztelen dobos főszereplője: ő lelkesedik, mindenki más meg hülyének nézi.

Ijedős Kiefer
Kiefer Suterland marad jól bevált műfajánál: a minden évben egyre izgalmasabb 24 mellett egy szintén nagyon feszült természetfeletti thrillert forgatott. A Tükrök-ben (Mirrors, hazai bemutató: október 16.) egy rendőrből lett éjjeliőr vérfagyasztó kalandjait játssza el, pedig azt állítja, a thriller nem a műfaja. Szereti, de nagyon fél tőle.

– Thriller vagy horror? – csodálkozik Kiefer. – Amikor a tízéves lányomat elvittem a Némó nyomában-ra, és jött a cápatámadásos rész, én ijedtemben akkorát ugrottam, hogy pattogatott kukoricával terítettem be a körülöttem ülőket; a lányom persze meg se rezzent, csak végigmért és azt mondta: „Apu! Ne legyél már ciki!” Úgyhogy amikor a Tükrök-et visszanéztem a vágószobában, folyton rajtam volt a frász.

Irán és DiCaprióék
Van, ahol a mozi még mindig a bátorság dolga. Irán legnépszerűbb színésznője, a 25 éves Golshifteh Farahani börtönbe került nem sokkal az után, hogy együtt játszott Russell Crowe-val és Leonardo DiCapró-val új, a Közel-Keleten játszódó  politikai thrillerükben, a Hazugságok hálója (Body of Lies, hazai bemutató: november 27.) című filmben.

Az ifjú színésznő, aki egyébként nem először kavar botrányt hazájában éppen repülőre akart szállni, hogy Los Angelesbe utazzon – ügynökökkel és rendezőkkel találkozott volna, hiszen az, hogy Ridley Scott osztott rá szerepet, kiváló ajánlólevél egy filmkarrier elindításához. A hatóságok azonban nem engedték elutazni: Iráni színészek csak a kulturális és iszlámügyi minisztérium engedélyével vállalhatnak szerepet külföldi filmekben.

A Hazugságok hálójá-ban való megjelenése mindenképpen mozitörténeti jelentőségű esemény Iránban: ő az első Iránban élő perzsa színésznő, aki szerepet kapott egy hollywoodi filmben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva