Hírek

2008.08.15. 08:37

A kormány az ellenzéket okolja

A kormányszóvivő szerint a Fidesz az oka annak, hogy az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. úgy döntött, visszavonja a gyöngyösi 200 millió eurós beruházás tervét.

mti

A kormányszóvivő szerint a Fidesz az oka annak, hogy az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. úgy döntött, visszavonja a gyöngyösi 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak; ezt Daróczi Dávid közölte az MTI-vel csütörtökön. Podolák György szocialista politikus a Fidesz felelősségét hangoztatja, az ellenzéki párt ezt visszautasítja.

Az indiai cég csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy visszavonja a gyöngyösi beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban, így szükségtelenné válik a beruházással kapcsolatban a Fidesz által május végén kezdeményezett, a helyi lakosságot feltételezhetően megosztó népszavazás is.

A referendum kezdeményezését bejelentő Tatár László helyi Fidesz-elnök és -frakcióvezető akkor azzal érvelt: Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást.

Mint írják, a kezdeményezés célja a projekt megvalósításának megakadályozása volt, „olyan indokok alapján, amelyeknek semmi közük az Apollo Tyres által is alkalmazott modern abroncsgyártási módszerek és szigorú szabványok mai realitásához” – olvasható a dokumentumban.

„Amit a Fidesz szétrombolt pártpolitikai érdekekből, azt a kormány megpróbálja újraépíteni az ország érdekében” – fogalmazott Daróczi Dávid azt követően, hogy a társaság nyilvánosságra hozta döntését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva