Hírek

2008.08.21. 13:46

A magyar lányok drámája Pekingben

A magyar női vízilabda-válogatott alig nyolc másodpercre volt a bronzéremtől, mégis negyedik lett a pekingi olimpián, miután hosszabbítást követően büntetőpárbajban kikapott Ausztráliától.

mti

Az 5-5 főt érintő büntetőpárbajban az ellenfélnél Beadsworth és Cuffe, magyar részről Györe és Stieber rontott, majd a sorsdöntő  ötméterest Drávucz kihagyta. Ezzel a 2004-es athéni játékokon hatodik válogatott a negyedik helyen végzett Pekingben.

A játékosok többsége elsírta magát a vereség után, többen a döntő ötöst elhibázó Drávuczot vigasztalták, aki még a vegyes zónában is könnyes szemmel, de nagy lelki erőről tanúságot téve nyilatkozott: „sok olyan pont volt a mérkőzésen, amikor nyerhettünk volna, a végén már a szerencsén múlott. A rendes játékidő utolsó percében nem kellett volna ellenünk befújni a kiállítást, ez két, így küzdő csapat esetében nem szokás.
A vesztes elődöntő után bizonyítani akartunk magunknak és a szurkolóknak”.

Godova Gábor kijelentette: büszke csapatára. „Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de a végjátékban elvették tőlünk a győzelmet, aztán persze a hosszabbításban visszaadták nekünk a lehetőséget az egyenlítésre. Büszke vagyok a csapatra, nagy élmény és nagy felelősség volt az olimpián játszani, ennek a  felelősségnek a tudatában szálltunk mindig vízbe. Csalódottak vagyunk, mert nem sikerült érmet szerezni. Mindent megtettünk a győzelemért, s bízom benne, hogy nem esünk kétségbe ettől a vereségtől.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva