Hírek

2008.08.04. 08:43

A rekkenő hőség deformálta a síneket

A hivatalos vizsgálat szerint a rekkenő hőségben nagyon gyorsan alakot változtathatott a sín vasa, ezért siklott ki a Tolna megyei Csibrák közelében a vonat.

É.S.

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Alakváltozás - fotó: Kiss Albert
[/caption] „Nagyon felgyorsult a vonat és elkezdett cikázni, majd hirtelen megállt. Olyan, mint amikor meghúzzák a vészféket. És minden csomag leesett” – ennyit éreztek az utasok abból, amikor a napokban kisiklott a Kaposvárról Budapestre tartó vonat Dombóvár után, Hőgyész közelében. A vizsgálat azt mutatja, hogy az egyik kocsi felborulásával járó baleset a nagy meleg rovására írható, ugyanis a hőség miatt deformálódhatott a vaspálya. Méghozzá nagyon rövid idő alatt, ugyanis a többi vonatvezető nem is érzékelt semmilyen problémát azon a szakaszon. A vonat a felső vezetéket is leszakította.

A helyszínen jelenleg is folynak a helyreállítási munkálatok. A kisiklott vasúti kocsikat hétfő reggelre – egy kivételével – sikerült eltávolítani. A felső vezeték helyreállítása, illetve a 250 méternyi pályaszakasz teljes cseréjével várhatóan hétfőn elkészülnek, addig szünetelni fog a vasúti közlekedés az érintett pályaszakaszon. Az utasokat, akiknek 20-30 perces késésekre kell számítaniuk, az érintett szakaszon vonatpótló buszok szállítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva