Hírek

2008.08.01. 17:43

Apadnak már a folyók, első fokú a készültség

Mindenhol apadnak a magyarországi folyók, ezért az Országos Műszaki Irányító Törzs befejezte a munkáját. Birk Ernő, a műszaki törzs ügyeletese pénteken elmondta: a jövő héten várhatóan teljesen levonul az árhullám és a folyókon visszaáll a korábbi állapot.

T. Z.

A szaktárca közölte: mindenhol feloldották a harmadfokú árvízvédelmi készültséget az ország területén. A Tiszán a tetőzés Tokaj közelében jár, a Közép-Tiszán a következő napokban elsőfokú készültségi szint várható. Ismét lehet közlekedni a Hernád áradása miatt öt napra lezárt Sajólád és Bőcs közötti út bőcsi szakaszán is - adott tájékoztatást a Magyar Közút Kht. regionális ügyelete. Eddig itt csak 30 kilométeres kerülővel lehetett közlekedni.

Összesen 760 kilométer hosszúságú folyószakaszon van még érvényben első vagy másodfokú készültség. Becslések szerint a védekezési és helyreállítási munkák együttes költsége eddig összesen mintegy 900 millió forintra tehető. Ukrajnában viszont a vártnál is súlyosabb károkat okozott az árvíz. A kijevi parlament ülésén a rendkívüli ügyek minisztere közölte: akkora az anyagi kár, hogy módosítani kell az ország költségvetését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva