Hírek

2008.08.23. 11:28

Aranylányok: Janics és Kovács olimpiai bajnok

Kovács egyes kudarca után a padlóról felállva nyert aranyérmet a Kovács Katalin, Janics Natasa női kajakkettes 500 méteren. A kajakos duó a magyar pekingi küldöttség második győzelmét szerezte meg.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Jogos az öröm, megvédték címüket a lányok - fotó: Getty Images
[/caption]A Kovács Katalin,  Janics Natasa kajakpáros remek, magabiztos versenyzéssel megvédte címét 500 m-en a pekingi olimpián, s ezzel megszerezte a magyar  küldöttség második aranyérmét. Az egyesben nagy meglepetésre csak negyedikként végzett Kovácsnak szűk egy órája volt az egyes után, hogy "áthangoljon" a  párosra, a duó tagjai azonban már rutinosnak számítanak ebben a  műfajban, igaz, négy éve, Athénban fordított volt a szereposztás. Akkor Janics indult - és nyert - egyesben, Kovács pedig  "melegítette" számára a hajót, hogy aztán közösen diadalmaskodjanak  a páros számban is.

A keddi előfutamból a magyarok és a nagy rivális németek - Fanny  Fischer és Nicole Reinhardt - is elsőként jutottak a végjátékba, a  jobb idő azonban akkor Janicséké volt. A finálé előtt nagy kérdés  volt, hogy Kovács össze tudta-e szedni magát az egy órával korábbi  kudarc után, vagy az egyesre úgymond "rámegy" a páros is.

A rajt jól sikerült a magyaroknak, mert bár a németek előttük  voltak, ez az állapot csak 50-60 méterig tartott, itt már Kovácsék  vezettek. Féltávnál magyar, lengyel, német volt a sorrend, majd  némileg váratlanul a franciák is bejelentkeztek az érmes pozíciókra.  A klasszis magyar duót azonban ez nem zavarta, előnyét tartva  magabiztosan lapátolt a cél és a címvédés felé és végül - a délután  kudarcai után már kissé letargikus állapotba került piros-fehér-zöld  szurkolósereg legnagyobb örömére - elsőként haladt át a célvonalon! Kovács és Janics aztán a partra evezett és egy hatalmas közös  vízbe csobbanással ünnepelte a fényes sikert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva