Hírek

2008.08.20. 09:44

Átadták a Szent István Emlékérmet és -díjat

Tóth Mihály székesfehérvári főiskolai tanárt tartotta méltónak az idei Szent István Emlékéremre és -díjra az elismerés odaítéléséről döntő kuratórium; a kitüntetést Spányi Antal megyés püspök, a kuratórium elnöke adta át kedden a Szent István Művelődési Házban.

Forrás: MTI

A díjjal Tóth Mihály elkötelezett szakmai és közéleti tevékenységét ismerték el. A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Főiskolai Kara tanárának oktatói és tudományos tevékenysége a határokon túl is ismert, Nigériában, Indiában és Egyiptomban is oktatott és kutatott, s számos nemzetközi intézetben és alapítványban dolgozott.

Kutatói területe egyebek között a digitális technika, az információ és kódoláselméletre, a felsőfokú minőségbiztosítás kérdéseire, a kriptográfia és alkalmazásai területére terjed ki.

A Szent István Emlékérmet és -díjat 2004-ben székesfehérvári magánszemélyek alapították.

Minden évben az nyerheti el, akinek munkásságához, szakmai életútjához Szent István öröksége szolgál iránymutatásul, aki a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet él vagy élt, annak szellemében tevékenykedett, és területén kiemelkedő tevékenységet végzett vagy végez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva