Hírek

2008.08.16. 16:57

Az elődöntő kapujában a pólósok

A frász jött ránk! Az ausztrálok elleni meccs utolsó percének 50. másodpercében az ausztrál Franklin kapta a labdát, két és fél méterre a magyar kaputól. 13-12-re vezettünk, de a döntetlen lelökte volna a magyar csapatot a táblázat éléről.

Dénes Tamás

Franklin eddig csak a gyerekek kedvence volt – igaz, mint teknős, s mint mesefigura. Az ausztrálok Franklinje immár a magyar vízilabda-válogatottért szurkoló millióké lett. A labdáját ugyanis Szécsi Zoltán a bal kapufára tudta tolni, onnan meg lepottyant a vízre. Aztán mielőtt túl sokat ladikázott volna a vízen, Szécsi megfogta. Megúsztuk. Nem megúsztunk, mert arra már nem volt szükség. Biros Péter tempózott kettőt, aztán már hallotta is a dudaszót. Magyarország győzött, Ausztrália kikapott.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Az ausztrálok elleni meccs utolsó percének 50. másodpercében az ausztrál Franklin kapta a labdát, két és fél méterre a magyar kaputól. 13-12-re vezettünk, de a döntetlen lelökte volna a magyar csapatot a táblázat éléről.
[/caption]

Ehhez képest a mi játékosaink szomorú szemekkel lekezeltek egymással, a boldog mosolyog, vagy a felhőtlen öröm olyan ritka volt soraikban, mint szegénycsalád asztalán a lazac.

Mi történt? Ők is tudták, szerencséjük volt. Ahogy korábban a horvátok és a montenegróiak elrontották a napjukat, ők is közel álltak hozzá. A világbajnok kikapott az Egyesült Államok csapatától, a „crnagorácok” meg egyenesen megalázó, hatgólos verést kaptak a spanyoloktól. Utóbbi alaposan felborította az addigi állást az A csoportban. A magyar–ausztrál előtt nyilvánvaló volt, hogy a címvédő magyar csapat győzelme szinte biztossá teszi, hogy Kemény Dénes válogatottja lesz a csoportelső, s így nem kell külön mérkőzést játszania az elődöntőért.

Ám, ha döntetlenre végződött volna a meccs (feltéve, hogy az utolsó körben a magyarok megverik a mezőny leggyengébb alakulatát, a kanadait, s a spanyolok sem botlanak meg a görögök ellen), a Montenegró ellen a magyaroknál jobb eredményt elérő spanyol válogatott végez a csoport élén. Brr!

Nem így történt, hála Istennek. De most tényleg megköszönhetjük az Úrnak. Pedig jól indult a mérkőzés, Benedek Tibor, majd Kiss Gergely góljával már kettővel vitt a csapat. Ám az ausztrálok a következő percekben, mint ahogy aztán a mérkőzés során többször is, kihasználták, hogy a magyarok hagyták őket távolról lőni. Ők meg lőttek is, kérés nélkül. Az első negyed 4-4-re végződött.

Úgy tűnt aztán, a másodikban eldől a mérkőzés. Előbb a centerjátékot erőltető magyar válogatott Kis Gábor, Molnár Tamás, majd Biros Péter révén sikerült háromgólos előnyt szerezni. Utána Figliori szépített, majd a Varga testvérek is hozzátették a magukét: Dániel és Dénes is szerzett egye-egy gólt. Félidőben 9-5-re vezetett Kemény Dénes együttese, akkor még azt mondtuk, helyreállt a világ rendje, ez két negyed után a reális különbség a két csapat között. Ám a második kétszer nyolc percre szétesett a csapat játéka. A nagyszünetben kapust cserélő ausztrálok 4-2-re megnyerték a harmadik negyedet, a magyarok két gólszerzője ebben a szakaszban Molnár Tamás és Madaras Norbert voltak.

Madaras nagyon aktivizálta magát a találkozó ezen szakaszában, a negyedik negyed elején megúszott, s ötméterest harcolt ki. Biros gólja megint háromgólos előnyt jelentett. De nem volt még vége, a magyarok többször is hibáztak, az ausztrálok pedig küzdöttek, mint a felhergelt kenguru. Kásás Tamásnak különösen rossz percei voltak. Szendergése miatt dobott gólt Howden, majd kihagyott egy ötméterest. Ezek miatt is csak egygólos magyar előnnyel kezdődött az utolsó fél perc, ausztrál emberelőnyben. 7,50-nél felívelték a labdát Franklinnek – s aztán Szécsi hős lett. S nem ő lenne, ha ahelyett, hogy ünnepeltette volna magát ne kacsintott volna a többiekre: Srácok, ezért taposok arrafelé, esélye sem volt a fickónak.

Molnár volt a leggólerősebb

A csoport
Magyarország–Ausztrália 13-12 (4-4, 5-1, 2-4, 2-3)
A magyar gólok szerzői: Molnár 3, Kis Gábor 2, Biros 2, Kiss Gergely 2, Benedek, Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras
A csoport további eredményei:
Görögország–Kanada 13-7
Spanyolország–Montenegró 12-6

A csoport állása a záróforduló előtt
1. Magyarország 7
2. Spanyolország 6
3. Montenegró 5
4. Ausztrália 4
5. Görögország 2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva