Hírek

2008.08.15. 14:10

Az MDF sürgeti a szociális segélyezés rendszerének átalakítását

Az MDF sürgős feladatnak tartja a szociális segélyezés rendszerének átalakítását, ezért már szeptemberben benyújtja a parlamentnek az ivádi polgármester által elkészített törvénymódosító javaslatot.

mti

Az MDF örömmel fogadta az Ivádi vitaanyag című törvénymódosító javaslatot, amelynek célja a jelenlegi segélyezési rendszer átalakítása oly módon, hogy az munkavállalásra ösztönözzön – mondta Herényi Károly frakcióvezető, Ivády Gáborral, a Heves megyei Ivád  polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatón.

A politikus hozzátette: a következő hetekben társadalmi vita keretében kívánják finomítani az anyagot, és a tervek szerint az őszi parlamenti  ülésszak kezdetén, már szeptemberben benyújtják a javaslatot az Országgyűlésnek.

Emlékeztetett: az MDF 2006-os választási programjában szerepelt  a „segélyért munkát” elem, amelynek célja már akkor is az volt, hogy  a mostani rendszert megváltoztassák. A mostani szabályok nem munkára  ösztönöznek, hanem inkább a segélyezésben maradásra késztetnek –  vélekedett Herényi Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva