Hírek

2008.08.28. 14:41

Az SZDSZ egyetért a Gyurcsány-program oktatásra vonatkozó részével

A Szabad Demokraták Szövetsége támogatja a kormányfő reformtervezetének oktatásra vonatkozó részét - jelentette be Sándor Klára, a párt oktatási és tudományos bizottságának alelnöke csütörtökön, Szegeden.

mti

Sándor Klára hozzátette: mivel a most nyilvánosságra került Megegyezés című Gyurcsány-program oktatásra vonatkozó része teljes összhangban van azzal, amit az SZDSZ a 2006-os koalíciós programban látni szeretett volna, ezt a részt a párt természetesen nem utasíthatja el.

A képviselő kifejtette: az anyag hangsúlyozza, hogy harmincháromezer kollégiumi férőhely felújítását szeretnék elvégezni, ami az összes hely fele. Ez a folyamat a felsőoktatásban Magyar Bálint minisztersége alatt kezdődött, és sikeressége ösztönzőleg hatott a folytatásra - mondta Sándor Klára.

Hozzátette: folytatódik a szintén Magyar Bálint által kezdeményezett Világnyelv-program is, amely egy előkészítő nyelvi képzési évet biztosít a fiataloknak, a középiskola előtt. Ez főként a hátrányos helyzetű gyermekeket segíti. Új elem, hogy ez az év alanyi jogon jár majd, akárcsak az angol nyelv tanulása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva