Hírek

2008.08.13. 10:14

Baranyai János súlyosan megsérült

Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián.

MTI

A 77 kg-os kategóriában érdekelt versenyzőnek a jobb könyöke kifacsarodott harmadik szakításkísérletekor, a 148 kg felemelése közben. Baranyait, akinek ráadásul a visszazuhanó súlyzó a hátára esett, hordágyon vitték le a pódiumról. A magyar emelő a 140 és a 145 kg-ot sikeresen teljesítette a kategória B csoportjában. „Kórházba került, s már túl van a röntgenvizsgálaton János, akinek a könyöke kificamodott, s most altatják, hogy a helyére tudják tenni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy törés nincs, és valószínűleg szakadás sincs, amellett további sérülés nélkül megúszta, hogy ráesett a súlyzó” – mondta el a helyszínről Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára. [caption id="" align="aligncenter" width="450"] Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy olimpikonunknak nincs törése
[/caption]

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) ügyeletes orvosa, Marta Victoria Barroga az Új Kína hírügynökségnek elmondta: szerencsére nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek először látszott. „Baranyainak legalább egy hét teljes pihenőre van szüksége, és négy hét múlva már rendben lesz” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva