Hírek

2008.08.25. 06:58

Barokk koncertek a Börzsöny hegyei között

Ötödik alkalommal zarándokolhatnak el a komolyzene kedvelői a Börzsöny hegyei közé, ahol augusztus 26. és 29. között ismét megrendezésre kerül a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivál.

H. M.

Az idei Barokk Napok régizenei fesztivál fő előadója a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy világszerte elismert angol együttes, a London Baroque. A hangversenyek programjában – amelyeket ezúttal Nógrád, Szokolya, Berkenye és Vác templomaiban rendeznek meg – idén a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan a reneszánsz zene is hangsúlyosan képviselteti majd magát.

Az augusztus 26-i nyitókoncertre a nógrádi katolikus templom kerül sor az Accord Quartet és a Sonora Hungarica Consort részvételével. A London Baroque fellépése hangszeres együttes, amely több mint 30 éve tartozik a régizene legelismertebb előadói közé. Az augusztus 29-én, pénteken este 7 órakor kezdődő koncertjükön a négytagú együttes igen gazdag programmal lép a magyar közönség elé: Bach, Händel és Couperin, az európai barokk nagy szerzőinek művein kívül két, jelentősebb angol korabarokk mester, John Jenkins és William Boyce darabjai szólalnak meg a koncerten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva