Hírek

2008.08.05. 09:31

Bodrogi az egyetlen bringás reménységünk

Noha dobogós helyezést még nem ért el kerékpározónk a nyári játékokon, két ötödik és két hatodik helyünkkel pontszerzÕk vagyunk, így a kerékpározás nincs az utolsók között a magyar olimpiai sportágak eredményességi ranglistáján.

AS

Egyre keményebb a kvalifikációs rendszer, de Pekingben négy magyar kerekes állhat rajthoz: Bodrogi László (országúti mezÕny, idÕfutam), Kusztor Péter (országúti mezÕny), Parti András (hegyikerékpár) és Radasics Vilmos (BMX). Bodrogi Franciaországban él, haza csak ritkán jár versenyezni. Az idÕfutamban a világ élvonalába tartozik, ebben a számban jó eredmény várható tÕle. Korábban volt már vb-ezüstérmes (2007-ben) és világbajnoki bronzot is nyert (2000-ben).

Ez a harmadik olimpiája, 1996-ban és 2004-ben is indult, vagyis van tapasztalata. „Az olimpiai különleges dolog, ahol sok minden elÕfordulhat. Ha sikerül a formaidÕzítésem, akkor ott lehetek a legjobbak között” – nyilatkozta nemrégiben az egyik internetes kerékpáros honlapon. Ebben a sportágban nagyon szigorú doppingellenÕrzésre számíthatnak a résztvevÕk, egy dán olimpikon már le is bukott, kiutazása elÕtt ki is zárták a pekingi skandináv csapatból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva