Hírek

2008.08.23. 14:02

Brandenburg fuldoklik

A német tűzoltóknak szombat reggelre sem sikerült teljesen megfékezniük a lángokat abban a Berlin közeli autógumi-raktárban, ahol eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. Brandenburg tartomány egy részén füstfelhő borítja az eget – írja az Index hírportál.

BAMA

Németország észak-keleti részén, Eberswalde-ben eddig ismeretlen okból kigyulladt péntek éjjel egy óriási telephely, ahol használt autógumikat raktároznak. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, de gázálarcban végzett munkájukat megnehezíti a szeles időjárás. "A Berlintől északra keletkezett tüzet ellenőrzés alatt tartjuk, ám a felforrósodott, parázsló gumihegy tökéletes lángmentesítése még időt vesz igénybe" - nyilatkozta a brandenburgi rendőrség szóvivője szombat reggel az RBB-Welle Antenne rádióállomásnak.

A lángok végleges elfojtásáig a hatóság felszólította az ipartelep környékén lakókat, hogy a füstmérgezés elkerülése érdekében a hétvégén tartsák zárva ablakaikat és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban. Az eberswaldei tűzben személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. A használt autógumi értékes alapanyag, őrleményként - egyebek mellett- az útépítésnél alkalmazzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva