Hírek

2008.08.06. 09:25

Bundesliga: rekordbevételek a szponzoroktól

A Német Labdarúgó Liga (DFL) kimutatása szerint minden korábbi csúcsot megdöntve, ebben a szezonban összesen 130 millió euró szponzori bevételre számíthat a német élvonal 18 klubja.

mti

A DFL összegzéséből kiderül, hogy a növekedés elsősorban a külföldi támogatók felbukkanásának köszönhető. Az orosz energiaóriás Gazprom, az Emirates Airlines légitársaság vagy a japán elektronikai cég, a Kyocera támogatása jelentős pluszbevételhez juttatja a klubokat.

A DFL összeállítást készített a mezen látható hirdetések áráról, ezek az összegek a csapat sikerétől függően tovább nőhetnek, vagy sikertelenség esetén csökkenhetnek.

A legtöbbet, 20-20 millió eurót a Bayern München (T-Com), a VfL Wolfsburg (Volkswagen) és a Schalke 04 (Gazprom) kap a mezen látható hirdetésért, a legkevesebbet, 1 milliót az Energie Cottbus (enviaM)  támogatója fizet ezért a hirdetési lehetőségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva