Hírek

2008.08.07. 12:53

Daróczi: sikeres az első száz nap

A Mercedes beruházás elnyerését, az Európai Unió kutatás-fejlesztési intézetének Budapestre települését emelte ki a kisebbségi kormány elmúlt száz napjának eredményei közül Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtöki online tájékoztatóján.

MTI

Az elmúlt három hónap döntései közé tartozik, hogy a Mercedes Kecskeméten építi fel új gyárát, Brüsszelben pedig úgy döntöttek, hogy Budapest lesz a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek – közölte a szóvivő arra a kérdésre, hogy a századik nap közeledtével melyek a kisebbségi szocialista kormány legfontosabb eredményei. Daróczi Dávid az eredmények közé sorolta, hogy a kormány, Európában egyedülálló módon, megállapodott a fuvarozókkal a magas üzemanyagárak következményeinek enyhítéséről. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium négyből három pedagógus-szakszervezettel állapodott meg a közoktatás átalakításáról, a kora gyermekkori fejlesztésről – tette hozzá. A kormányszóvivő elmondta: átadták az M7-es új szakaszát is.

A Daimler-Benz június közepén jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel Mercedes autógyárát, ahol előreláthatólag 2012-ben már újgenerációs A és B osztályú járműveket gyártanak. A 200 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás, amely 2500 főt foglalkoztathat, a legnagyobb külföldi beruházás lesz Magyarországon. Az EU tagországainak versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei szintén június közepén döntöttek egyhangúlag úgy, hogy Budapesten lesz a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek.

A Napi Gazdaság című lap hírére reagálva, miszerint tíz százalék feletti gázáremelést is indokoltnak tart az E.On Földgáz Zrt.,  Daróczi Dávid közölte: az E.On-nak, mint gázszolgáltatónak, nem feltétlenül ugyanazok az érdekei, mint a fogyasztóknak és a kormánynak. A szóvivő elmondta: a Magyar Energia Hivatal készít egy javaslatot az áremelés mértékéről, amelyről a kormány dönt. A javaslatban az szerepel, mi az, amit indokoltnak, és mi az, amit lehetségesnek tart – fűzte hozzá. Daróczi Dávid emlékeztetett rá, hogy az árakat negyedévente vizsgálják felül. Az áremelkedés előtt egy hónappal kell kihirdetni az új árakat – ismertette az eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva