Hírek

2008.08.22. 06:43

Egyedülálló van Gogh-tárlat az őszi bécsi múzeumi sláger

Most már biztos, hogy a bécsi kiállítások őszi szezonjának legnagyobb slágere az Albertina Vincent van Gogh-tárlata lesz Rajzolt képek címmel.

D. T.

A szeptember 5-én megnyíló, rendkívül gazdag és egyedülálló bécsi van Gogh -kiállítás keretében a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakjának száz rajza és ötven festménye lesz látható. A múzeum igazgatója, Klaus Albrecht Schröder a világ összes van Gogh-gyűjteményét megkereste, hogy a nagyszabású tárlat anyagát összeállítsa. Próbálkozása nem mindennapi sikert hozott: az alpesi ország történetének „legdrágább” kiállítására csak úgy tudtak biztosítást kötni, hogy törvényt kellett hozzá módosítani.

Természetesen a bemutató nem csak anyagi vonzatában lesz egyedülálló. Fél évszázada nem volt van Gogh-kiállítás Ausztriában, s most ráadásul a holland mester híres festményei mellett számos, kevésbé ismert rajzai is megtekinthetők lesznek. A grafikai alkotások vonalvezetései érthetőbbé teszik magukat a festményeket is, és új megvilágításba helyezik őket.

D. T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva