Hírek

2008.08.31. 16:12

Elmarad az almablokád Szabolcsban

Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem vonják blokád alá a szabolcsi almatermelők hétfőn a Rauch Hungária Kft. nyírmadai feldolgozó üzemét.

Független Hírügynökség

A cég ugyanis bejelentette, hogy amíg nem egyeznek meg a gazdákkal, addig felfüggeszti az ipari alma felvásárlását - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében vasárnap Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szeptember elseje és tizenötödike között tervezett demonstrációt a léalma alacsony felvásárlási ára miatt a Rauch nyírmadai feldolgozó üzeme elé. A cég szombaton egy közleményt adott ki, amely szerint addig nem vásárolnak almát, amíg nem jutnak egyességre a termelőkkel. A Magosz ezután közölte, hogy felfüggesztik a demonstrációt Nyírmadán. Ha azonban a Rauch mégis vásárolna almát, vagy sűrítményt vinne ki, azonnal lezárják a telepet, úgy ahogy azt Vásárosnaményban és Anarcson tették - közölte Budai Gyula.

Az almatermelők hétfőn vonták blokád alá két szabolcsi felvásárló telephelyét. Azt akarják elérni, hogy a jelenlegi 15-20 forintos kilónkénti ár helyett legalább 30 forintot adjanak az almáért. Közben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Mezőgazdasági bizottsága kétmilliárd forint azonnali támogatást kér az almaügy megoldásához a szaktárcától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva