Hírek

2008.08.21. 13:53

Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöke és frakcióvezetője

Felajánlotta lemondását az SZDSZ veszprémi elnöki tisztségéről és a párt önkormányzati frakciójának vezetéséről Szalay András; a veszprémi politikus ezt közleményben tudatta csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Szalay András a közleményében elismeri szerepét a Jöttem, láttam, visszaéltem című írás létrehozásában; a levél Czaun Jánosról, Veszprém fideszes alpolgármesteréről tartalmaz negatív, dehonesztáló megállapításokat – például azt, hogy „gátlástalan” és hogy teológusi végzettséggel, gazdasági ismeretek nélkül merte vállalni a város gazdaságát és gazdálkodását is felügyelő alpolgármesteri tisztséget.

Az elektronikus levélben – amely Köbli Miklósnak, Hajmáskér polgármesterének a nevében jutott el számos helyi közéleti személyiséghez a közelmúltban – szó esik bizonyos szabálytalan gépkocsi-elszámolásokról is. Mint kiderült, a hajmáskéri polgármesternek semmi köze a levélhez, és már feljelentést is tett a rendőrségen. Kiderült az is, hogy a szétküldött szöveg adatlapján Szalay Andrásra utaló adatok voltak.

Szalay András a megyei lapnak adott keddi nyilatkozatában azt mondta, hogy a levélírásból csak a megfogalmazás volt a feladata, s az abban foglaltakat Akopján Nikogosz, a veszprémi örmény kisebbségi önkormányzat vezetője mondta el neki, majd a levelet ő küldte el véleményezésre néhány barátjának. Azt azonban egyikük sem tudja, hogy az e-mailt ki továbbította sokaknak Veszprémben kobli.m néven.
A Fidesz veszprémi vezetése Szalay Andrást a közéletből való távozásra szólította fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva