Hírek

2008.08.11. 12:05

Fidesz: az olimpia alatt ütik ki a Sportkórházat?

A Fidesz aggódik az Országos Sportegészségügyi Intézet jövőjéért, mert nem lehet tudni, hogy mi a terve a kormánynak a Sportkórházzal az olimpia után – mondta Bánki Erik, a sport- és turisztikai bizottság fideszes elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

MTI

A politikus szerint másfél éve folyamatosan leépítik, bizonytalanságban tartják az intézetet, és senki sem tudja, hogy mi lesz a sorsa a Sportkórháznak az olimpia után, mert nem készült erre vonatkozó kormányelőterjesztés. Bánki Erik ezért augusztus végén összehívja a sport- és turisztikai bizottságot, amelyen meghallgatnák az Egészségügyi Minisztérium és a Sportkórház vezetőit is. A fideszes politikus szerint az intézet helyzetére a megoldás az lenne, ha a továbbiakban Nemzeti Sportegészségügyi Központként működtetnék tovább, 2009-ben kétmilliárd forint fölé emelnék a támogatását, és befejeznék a 2003-ban elkezdett fejlesztést is, amelyhez 3,5-4 milliárd forint kellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva