Hírek

2008.08.26. 14:04

Fidesz-kérdések a Népszabadságban megjelenő Gyurcsány-mellékletről

Cser-Palkovics András (Fidesz) kedden írásbeli kérdéssel fordult Kiss Péter kancelláriaminiszterhez, azt firtatva, mennyibe kerül, és ki fizeti Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban fizetett hirdetésként szerdán megjelenő, Megegyezés című írását.

MTI

Cser-Palkovics András a Népszabadságban fizetett hirdetésként szerdán megjelent Megegyezés című írás kapcsán közölte, nem lepődnének meg azon, ha a mellékletet közpénzből finanszírozták volna. A Népszabadság keddi számának címoldalán olvasható, hogy a lap szerdán fizetett mellékletben teszi hozzáférhetővé Gyurcsány Ferenc írását, amely a szerző bevezetője szerint javaslat Magyarországnak arra, merre menjen a következő években. "Cselekvést szolgáló terv, de több annál".

Cser-Palkovics András az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: senki nem adott tájékoztatást arról, ki rendelte meg a Népszabadságtól a mellékletet, ki fizeti ki annak árát és mennyibe kerül ez az újabb kormányzati hirdetés. „Sajnos tudjuk, Gyurcsány Ferenc hibájából mára a kormányzati politika szinte divatot csinált abból, hogy milliárdokat költ üres propagandára, kommunikációra. Így nem lepődnénk meg azon, ha kiderülne, hogy ezt a mellékletet is közpénzből finanszírozzák” - fogalmazott a fideszes politikus.

Az ellenzéki képviselő egyebek között arra is kíváncsi, hogy amennyiben a melléklet megjelentetése közpénzből történik, helyesnek tartja-e azt a kancelláriaminiszter. Ugyancsak szeretné megtudni, helyesnek tartja-e Kiss Péter, hogy „az egypárti kisebbségi kormány, valamint a Magyar Szocialista Párt kommunikációja és propagandája  mára összemosódott”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva