Hírek

2008.08.12. 13:39

Fidesz: pazarló költekezés a minisztériumokban

A Fidesz az Állami Számvevőszék jelentése alapján úgy véli, hogy a kormány továbbra is pazarlóan és manipulatív módon költi el az adófizetők pénzét.

mti

A Fidesz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése alapján úgy véli, hogy a kormány továbbra is pazarlóan és manipulatív módon költi el az adófizetők pénzét – mondta Mádi László, az ellenzéki párt országgyűlési  képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus szerint lesújtó képet mutat a minisztériumokról az ÁSZ költségvetési gazdálkodásról szóló legutóbbi jelentése. Mint mondta, az ÁSZ megállapításai között az szerepel, hogy a minisztériumi munkában gyakran változnak a prioritások, hiányoznak a döntésekhez szükséges információk, hiányosak az ellenőrzések, nem definiálják az állami feladatokat, és nem hangolják össze a hazai és uniós források tervezését a felhasználással.

Emellett az állami támogatások odaítélésének nem volt egységes szempontrendszere, és a folyósításokat sem ellenőrizték megfelelően – tette hozzá.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a jelentés szerint például a Gazdasági Minisztérium nem, vagy csak késedelmesen szolgáltatott adatokat, így a számvevőszék csak részben tudta betölteni ellenőrző feladatát.

Mádi László az ÁSZ jelentése alapján úgy összegzett: a költségvetési gazdálkodás fegyelmezettsége és hatékonysága semmit sem javult, továbbra is pazarló és manipulatív a kormány pénzelköltési technikája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva